The Posies naar Joure

JOURE – De Posies komen voor de tweede keer naar De Stam in Joure. De internationaal bekende band, treedt als duo op in het café.

Kroegbaas Michel Schmit besloot in een dronken bui de bandleden te mailen met de vraag of ze nog een keer wilden komen. Tot zijn verbazing was dit mogelijk. ,,Als je naar het tourschema kijkt zie je Parijs, Barcelona, Londen en Joure’’, zegt Schmit vol ongeloof. ,,Ik ben nog steeds verbaasd dat ze hier naartoe komen.’’

Schmit is zelf groot fan van de band. In de jaren negentig heeft hij vele optredens gezien. ,Je hoopt dat ze een paar van die oude nummers spelen. Toentertijd had iedereen het album ‘Frosting on the beater’. Ik denk dat velen dat nog wel mee kunnen zingen.’’ The Posies komen oorspronkelijk uit Washington, maar wonen nu in Parijs. In december 2014 kwamen ze voor het eerst naar Joure. ,,Ik moet ook wel lachen om de rider (een lijst van beschikbare voorzieningen). Op hun wensen lijst staat dat ze in de kleedkamer rode wijn willen met een minimaal alcoholpercentage van veertien procent, een ‘low carb’ maaltijd en geen chocolade. We hebben niet eens een kleedkamer. Ze staan bij ons in de keuken’’, lacht Schmit.

The Posies staan op woensdag 30 maart in Café De Stam. In het voorprogramma staat Icky Pack. Deze Friese band trad vorige week nog op in de Wereld Draait Door. Het programma begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Café De Stam.

– Bron: http://www.joustercourant.nl/

The Posies naar Joure

The Posies – Definite Door (1993)

Muziekminuutje: Icky Pack – Cannibal

Pin It on Pinterest

Share This