Optredens & Muziek

Café de Stam staat bekend om de eigenwijze muziek smaak en verrassende muzikale optredens van lokale muzikanten tot internationale bands van onder meer Tim Knol, Johan, Douwe Bob, Moss, Moke, The Posies en vele andere…
 

The Posies

Woensdag 30 maart 2016 in Café de Stam!

The Posies – een bejubelde Amerikaanse powerpopband uit de jaren negentig – bracht cultpareltjes uit als ‘Frosting On A Beater’ en ‘Amazing Disgrace’. Rauwe gitaren, catchy melodieën en hemelse samenzang leverden tijdloze nummers als ‘Dream All Day’, ‘Flavor Of The Month’ en ‘Please Return It’ op. Oprichters, gitaristen, zangers en songschrijvers Ken Stringfellow en Jon Auer gingen beiden hun eigen weg en speelden met R.E.M., Fountains of Wayne, Snow Patrol, Neil Young en Big Star, en leverden daarnaast ook nog eens een groot aantal soloplaten af. Sinds Tegenwoordig delen zij, met hernieuwde energie, weer de podia als The Posies.

The Posies
19 maart - Kroegentocht met in Café de Stam Lucky Fonz III

Lucky Fonz III

Op zaterdag 19 maart in Café de Stam

In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn vorige plaat, ‘Hoe je Honing Maakt’ (met daarop de top-10 hit ‘Ik heb een meisje’) bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland.

Dankzij intensieve tours in Amerika, Australie, Zuid-Afrika, Italie, Denemarken, Zwitserland, Spanje, Engeland, Canada, Duitsland, Belgie en Luxemburg heeft Lucky ook een toegewijde internationale fanbasis weten te verwerven. Zijn engelstalige album ‘Life is Short’ werd een bescheiden hit op amerikaanse collegeradio en bereikte de 56e plek op de CMJ-charts. De krant Mail & Guardian schreef over hem: “…awkwardly funny, but his songs are so sincere and stunningly beautiful, he can take your breath away”.

Douwe Bob

Douwe Bob Posthuma (Amsterdam 12 december 1992) is een Nederlandse singer-songwriter. Na het enorme succes met het duet ‘Hold Me’ met Anouk, scoort Douwe Bob deze zomer een hit met ‘Sweet Sunshine’. Het vrolijke uptempo nummer blijkt de ideale soundtrack te zijn voor de zonnige dagen, of de dagen waarop we hunkeren naar zon. Op het album Pass It On, dat op #1 in de charts binnen kwam, appelleert Douwe Bob aan een levensgevoel dat sterkt leeft onder zijn generatie. Deel je inzichten, spullen, diensten, waarden, muziek en gedachtengoed, maar vooral liefde. In deze roerige tijden is het verleidelijk om te kiezen voor cynisme, maar met wat je bent, hebt en vindt, kun je juist heel veel voor elkaar betekenen.

Het album, dat lovende recensies kreeg van de pers, biedt een grote variatie aan songmateriaal. Douwe Bob brouwt uit sixties, seventies, folk en rock zijn eigen melange en levert met dit album een gedroomde opvolger van zijn debuut.

Douwe Bob gaf op 7 december 2014 een optreden in Café de Stam. De avond na zijn optreden in de Stam, zat Douwe Bob aan tafel bij DWDD.

.

CAFE DE STAM - Optreden Douwe Bob

Volg Café de Stam op Facebook

Foto's op Instagram van Café de Stam

Sorry:

- Instagram feed not found.

Pin It on Pinterest

Share This