Lytse en Grutte Bear starten goed in WeespWEESP – Lytse en Grutte Bear waren goed op dreef tijdens de start van het NK sloeproeien, afgelopen zaterdag in Weesp.

De dames van de Lytse Bear staan dit jaar onder leiding van stuurman Wiebe Rijpma. De ploeg startte als nummer 24 in een veld van 38 damessloepen.

Ze begonnen de race met 9,6 kilometer per uur gemiddeld in de eerste twee kilometer. Bij het keerpunt, na ongeveer 6 kilometer, liep de Lytse Bear qua snelheid terug naar 8,5 kilometer per uur, maar later wisten ze daar 9 kilometer per uur van te maken.

De concurrent Pulp Fiction kwam gestaag naar de Lytse Bear toegeroeid, maar ze kwamen niet voorbij Lytse Bear. Laatstgenoemde eindigde als eerste in een tijd van 1:14:31.

De heren begonnen in hoog tempo: gemiddeld 10 kilometer per uur. Na vier kilometer had Grutte Bear nog twee andere sloepen voor zich, vlak voordat ze bij een brug kwamen. De heren wisten de twee sloepen nog net voor de brug in te halen.

Deze krachtinspanning had wel effect: na de brug nam de snelheid af naar 9,5 kilometer per uur. Na bijna 6 kilometer werd er gekeerd op het wiel waar de Grutte Bear nog voor de Orkaan (Nederlands Kampioen 2015) lag.

Na het keerpunt vloog de Grutte Bear iets te ruim uit de bocht waardoor de Orkaan binnendoor kon schieten en de Bear passeerde. Uiteindelijk eindigde Grutte Bear in een tijd van 1:08:35. Dit bleek zeven seconden te langzaam voor de eerste plek notering die naar Twewes 2 ging, maar de heren van de Grutte Bear hebben zich weer gemeld voor een goed seizoen.

De volgende wedstrijd voor Lytse en Grutte Bear vindt plaats op 16 april in Zaandam.

– Bron: http://www.joustercourant.nl/

 

 

Pin It on Pinterest

Share This