2015-0629 CAFE DE STAM - Lytse en Grutte Bear beide naar brons tijdens Kameleonrace TerherneTERHERNE – Afgelopen zaterdag vond alweer de 10e editie van de Kameleonrace plaats. Een altijd pittige strijd van ruim 18 kilometer op het Sneekermeer, over het Akkrumrak , langs het Kameleondorp om te finishen bij de Hearrezylbrug.

Met windkracht 4 tot 5 waren de omstandigheden uiterst zwaar en hadden alle roeiers een pittige strijd voor de boeg. Voor de dames van de Lytse Bear stond er veel op het spel, de koppositie in het Nederlands Klassement. Rond 12 uur starten de eerste damessloepen bij de Hearrezylbrug richting het Sneekermeer. De Lytse Bear startte als nummer 9 in een deelnemersveld van 24 damessloepen. De eerste helft van de race, het gedeelte over het Sneekermeer ,was gelijk het heftigste gedeelte van de wedstrijd. Windskracht 4/5 en meters hoge golven leverden een moeilijke uitdaging voor de roeisters. Het leek af en toe wel op een wildwaterbaan met zelfs golven die over boord sloegen.

Ondanks deze omstandigheden roeiden de dames in een knap tempo naar de Hearrezylbrug terug om het laatste gedeelte te vervolgen. Ondanks de vele aanmoedigingen vanaf de volgboten kon de Lytse Bear niet op tegen de concurrentie uit Makkum. Deze dames haalden de Lytse Bear 5 kilometer voor het einde in en gingen als een speer naar de finish. De dames van de Lytse Bear hadden helaas ook een aantal mankementen onder de race waardoor zij niet optimaal konden doorroeien.

Uiteindelijk luid de uitslag een derde plaats achter de Beluga uit Sneek en de dames van Makkum op de hoogste trede. Hiermee stootten zij de Lytse Bear van de koppositie in het Nederlands Algemeen Klassement. Met nog drie wedstrijden te gaan na de zomerstop hoopt de Lytse Bear deze positie weer terug te kunnen krijgen.

De Grutte Bear startte rond de klok van half een richting het Sneekermeer en de Goingarypster Poelen. De eerste sloepen werden meteen al ingehaald ondanks de omstandigheden op het Sneekermeer. De concurrentie liep helaas wel in en de mannen moesten alles op alles zetten voor een goed resultaat. Op het Sneekermeer werd helaas een boei in de route gemist wat hen strafpunten opleverde in het eindresultaat. Na de Hearrezylbrug roeiden de mannen richting Akkrum, door het ondiepe water een zware taak. Ondanks de zware omstandigheden en de strafpunten wist de Grutte Bear in de hoofdklasse de derde te eindigen en in het Algemeen Klassement een mooie vierde plaats.

Sanne van Dijk

– Bron: http://www.joustercourant.nl

Pin It on Pinterest

Share This