2015-0427 CAFE DE STAM - Lytse Bear tweede in pittige roeirace GrouGROU – De vrouwen van de Jouster roeisloep Lytse Bear zijn zaterdag als tweede geëindigd in de Roeirace bij Grou.

Het was de derde krachtmeting van het seizoen, de ruim 20 kilometer lange race in en rondom Grou. De wedstrijd staat bekend als loodzwaar door de weersomstandigheden, windkracht en de vele stukken open water.

De Lytse Bear startte achterin en verliep uitstekend. De dames hadden de sloep snel op een snelheid van rond de 9,5 kilometer per uur. Het eerste deel van de race hadden ze wind mee waardoor ze een top haalden van bijna 10 kilometer per uur aan.

Na ongeveer 7 kilometer kregen ze de wind volop op de sloep. Het werd bikkelen. Waar deze stukken in het verleden de Lytse Bear vaak de das om deed, konden de dames nu de sloep goed in beweging houden zodat de gemiddelde snelheid niet te ver naar beneden zakte.

Na een kilometer of 13 kwamen de directe concurrenten in zicht, sloepen die soms wel tien minuten eerder waren gestart dan de Lytse Bear. De achtervolging werd ingezet met steeds afwisselend wind mee en weer keihard wind tegen.

Het lukte de Lytse Bear de laatste kilometers, met alles uit de tenen, om nog 2 concurrenten in te halen en in een tijd van 2 uur en 31 minuten te finishen. Daarmee werd de Lytse Bear uiteindelijk eerste in de hoofdklasse en tweede in het algemeen klassement.

– Bron: http://www.joustercourant.nl

Pin It on Pinterest

Share This