Lytse Bear Nederlands Kampioen Sloeproeien 2016, Grutte Bear tweedeMAKKUM – Afgelopen zaterdag vond tijdens de Joustermerke de Slag om Makkum plaats. Een 15 kilometer lange race die voor beide teams bepalend kon zijn voor het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd startte vanuit de haven in Makkum over het IJsselmeer richting Kornwerderzand weer terug naar de haven van Makkum.

Een pittige wedstrijd met veel tegenwind en hoge golven op het IJsselmeer, omstandigheden die de bearen niet gewend zijn. De beide sloepen hadden het extreem zwaar tijdens de 10 kilometer die over het meer ging. Met snelheden van 6,5 a 7 kilometer per uur leek er geen eind aan te komen. De Lytse bear finishte in een tijd van 1:58 uur en de Grutte Bear in een tijd van 1:40 uur was het afwachten of deze race voldoende zou zijn voor het Nederlands Kampioenschap.

De dames hadden er na de race een hard hoofd in maar een vierde plaats tijdens deze race bleek voldoende te zijn om de Nederlandse titel te pakken. De dames kunnen met nog 1 NK-wedstrijd niet meer ingehaald worden door de concurrentie. Bij de mannen een spannende strijd met de sloep de Orkaan uit Muiden. Helaas werden de mannen deze race tweede achter de Orkaan, waardoor ook deze sloep niet meer in te halen valt voor het Nederlands Kampioenschap. De mannen van de Grutte Bear zijn in het Algemeen klassement op een knappe tweede plaats geëindigd.

Sanne van Dijk

 Bron: http://www.joustercourant.nl

Pin It on Pinterest

Share This