Lytse Bear Nederlands Kampioen Sloeproeien 2016

Foto Jasper van Staveren

MUIDEN – In Muiden vond afgelopen weekend de slotwedstrijd plaats van het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien. Na deze wedstrijd werden ook de prijzen verdeeld in alle deelnemende klassen en natuurlijk de Nederlandse titel in het Algemeen Klassement.

De wedstrijd in Muiden is een wedstrijd als geen andere, de wedstrijd bestaat namelijk officieel uit drie races van 7,5 kilometer, voor het Nederlands Kampioenschap tellen de twee races op de zaterdag mee. De sloepen starten in Muiden, het eiland Pampus moet gerond worden en daarna weer terug roeien naar de haven van Muiden. Tussen de eerste en tweede race zit ongeveer twee uur verschil zodat de roeiers weer kunnen bijkomen en opwarmen.

Helaas zat het weer niet mee dit weekend, het was fris en er viel veel regen voor en tijdens de race. Op de terugweg vanaf het eiland was er een sterke stroming en wind tegen, echte herfst omstandigheden. De dames stonden na de twee races op zaterdag op een derde plaats voor deze wedstrijd. Voor het eindresultaat in het Nederlands Kampioenschap kon er niets meer veranderen. De dames van de Lytse Bear zijn Nederlands Kampioen. De heren van de Grutte Bear hadden een soortgelijk scenario. De Grutte Bear kon niet meer hoger of lager eindigen in het Nederlands Kampioenschap en ging met een verdiende zilveren beker naar huis. Na de uitreiking volgde er nog een groot feest tot in de late uurtjes.

De dames van de Lytse Bear wilden een poging doen, de nieuw in het leven geroepen prijs ‘de Grand Slam’ te winnen. Dit is een optelsom van de uitslagen van de Harlingen-Terschellingrace, de Grachtenrace Amsterdam en Muiden-Pampus- Muiden. Dit betekende echter wel roeien op zondagochtend; ‘de Brakkenrace’. Helaas is het de meiden niet gelukt deze titel in de wacht te slepen. Na drie races stonden de meiden nog steeds op de derde plaats voor de laats genoemde wedstrijd. De dames van de Pulp fiction uit Makkum hebben met een recordwattage de Grand Slam titel in de wacht gesleept. De Lytse Bear werd tweede. De beide sloepen gaan nu in winterslaap en de dames en heren zijn weer terug op het water in april 2017.

Sanne van Dijk

Bron: www.joustercourant.nl

Pin It on Pinterest

Share This