2015-0922 CAFE DE STAM - Lytse Bear derde op Veerse MeerJOURE – Afgelopen zaterdag vond in Kortgene ‘de Veerse Meer sloepenrace’ plaats, een 16,3 km lange race over de omringende wateren. Een alles beslissende wedstrijd, waar de Lyste Bear de laatste kans had om een gooi naar de Nederlandse titel te doen.

De start vond plaats in de haven van Kortgene, de dames startten ronde de klok van kwart voor twee. De Lytse Bear had een flitsende start en de dames zaten vlug op snelheden van 9,5 km gemiddeld per uur. De eerste helft van de wedstrijd richting de keerboei ging voortvarend, met snelheden van 9,5 tot zelfs 10,3 km per uur. De trouwe supporters die met de Lytse Bear mee vaarden hielden ook de verrichtingen van de directe concurrentie in de gaten, zodat tijdens de race roeiers en stuurvrouw hiervan op de hoogte werden gehouden.

Bij het keerpunt was het verschil 20 seconden in het voordeel van de concurrenten uit Makkum. Helaas verliep de race de twee helft minder goed voor de Lytse Bear, door de sterkte stroming en toch flinke windvlagen lukt het de dames niet om de concurrentie voor te blijven. Alles gegeven in een tijd van 1:56:50, was dit uiteindelijk goed voor een derde plaats. Helaas betekend dit dat de Nederlandse titel er niet meer in zit voor de dames. Met nog één wedstrijd te gaan, de Grachtenrace in Amsterdam, barst de strijd los om de tweede plaats in het klassement.

Sanne van Dijk

– Bron: http://www.joustercourant.nl

Pin It on Pinterest

Share This