Grutte Bear wint Roeirace Grou, Lytse Bear tweede

door mei 1, 2017Nieuws, Roeivereniging de Stamgasten

2017-0501 Grutte Bear wint roeirace Grou - Foto Carla Forsten

Foto: Carla Forsten

GROU – De 19e editie van de Sloeproeirace rondom Grou vond afgelopen weekend plaats. De 20 km lange roeirace voerde de roeiers door het prachtige natuurgebied de Alde Feanen. De race geld alvast als opwarmer voor de Harlingen-Terschelling Race die eind mei plaatsvindt.

 

De weersomstandigheden leken de hele week niet gunstig uit te pakken met regen en veel wind. Maar op de dag zelf was het fantastisch roeiweer. 15 graden, zon en op sommige plaatsen wind tegen. De dames van de Lytse Bear, ditmaal aan de start met Janny Pekema en Joukje Bakker die hun debuut maakten in deze lange wedstrijd. Om 12:17 uur mocht de Lytse Bear aan haar race van 20 km beginnen.
De start verliep soepel en de dames hadden gelijk de gang er goed in. Met 16 sloepen voor hen in het veld kon de inhaalslag beginnen. Met vlagen ferme tegenwind afgewisseld met lange sloten waar het zwaar roeit, was het af en toe flink bikkelen voor de Lytse Bear om het tempo hoog te houden. Na zo’n 12 km geroeid te hebben en een stuk of tien sloepen te hebben ingehaald, konden de dames op een lekker tempo doorroeien. Met de dames van Trewes 3 op de hielen richting de finish, waren de dames extra gemotiveerd om zich niet het kaas van het brood te laten eten. Een mentale boost om voor hen te finishen zorgde ervoor dat de dames in een tijd van 2:22:05 de finishlijn passeerden. Een keurige tijd die resulteerde in de tweede plaats in het eindklassement.
De mannen van de Grutte Bear starten als nummer 57 om 12:56 uur samen met de FjoerFûgel uit Makkum. De Grutte Bear heeft de afgelopen tijd ijzersterk getraind op weg naar de Harlingen-Terschellingrace waar zij als titelverdediger van start gaan. Deze wedstrijd in Grou was een ideale wedstrijd als krachtmeting voor de race der races volgende maand. De mannen hadden het tempo na de start gelijk hoog en konden in de sloten vele inhaalacties uitvoeren op de concurrentie. Het lukt de directe concurrentie niet om dichter naar de Grutte Bear toe te roeien. Zelfs met enige ongemakken tijdens de race, een dolhouder (hier ligt de roeiriem in) raakte meerdere malen los van het hout. Hierdoor moest er tijdens het roeien enkele reparaties worden uitgevoerd. Deze ongemakken weerhielden de mannen er echter niet van om in een fantastische tijd van 2:10:15 te finishen.De Grutte Bear stak met kop en schouders boven de concurrentie uit deze wedstrijd en mag zich voor het tweede jaar op rij kampioen noemen.Door: Sanne van DijkBron: Jouster Courant

Volg Café de Stam op Facebook

Foto's op Instagram van Café de Stam

Sorry:

- Instagram feed not found.

Pin It on Pinterest

Share This