2014-1113 CAFE DE STAM - Grutte Bear in Actie, Amsterdamse GrachtenraceAMSTERDAM – Lytse Bear is zaterdag tweede geworden tijdens de Amsterdamse Grachtenrace. Ook voor Grutte Bear kon de dag niet meer stuk. De ploeg won de race en is daarmee gelijk Nederlands kampioen.

De Amsterdamse Grachtenrace is een tocht van 25 kilometer lang en gaat langs de Heren- en Leidsegracht, over de Amstel en langs het Olympisch Stadion. 124 sloepen deden mee.

Lytse Bear
De Lytse Bear startte als nummer 39, samen met vier andere sloepen, rond de klok van half twaalf. De vrouwen hadden een flitsende start en het tempo zat er vanaf het begin gelijk goed in met gemiddeld 9 kilometer per uur.

De dames zaten er de hele wedstrijd goed in en haalden veel sloepen in. Na een tocht met veel roeigeweld in de grachten, inhaalmanoeuvres tussen de bruggen en met een verschil van maar 300 meter finishte De Lytse Bear in een tijd van 2 uur en 40 minuten.

De directe concurrenten finishten in een soortgelijke tijd, dus kon De Lytse Bear alleen maar afwachten of hun tijd voldoende zou zijn voor een top drie-notering. Dit bleek het geval: Lytse Bear eindigde als tweede met een heel klein verschil op de nummer één.

Het team hoopt dat deze prestatie een goede voorbode is voor de laatste NK-wedstrijd van het seizoen in Muiden op 1 november. In deze wedstrijd kan de Lytse Bear nog derde eindigen in het Algemeen klassement 2014.

Grutte Bear
Voor De Grutte Bear stond zaterdag de laatste NK-wedstrijd op het programma. Met een topstart volgde De Grutte Bear meteen de kop van het startvak mee te de grachten in.

Via het Lozingskanaal en de Nieuwe Vaart passeerde De Grutte Bear de eerste boei bij het Oosterdok, een gelegenheid om de concurrentie te klokken. De Bearen lagen nog op koers in de wedstrijd, maar de concurrentie was sterk en had hetzelfde doel als De Grutte Bear voor ogen: de winst in Amsterdam.

Via de Herengrachten en de Leidsegracht werd koers gezet naar het Olympisch stadion. Na elke brug diende opnieuw aangezet te worden.

Via de Amstel kwam De Grutte Bear de Singelgracht op. Met 3,5 kilometer te gaan kwam de steun vanaf de kant. De trouwe supporters hadden de wedstrijd meegefietst en schreeuwden de Bearen naar de finish. De ploeg finishte met een tijd van 2:27:30 uur.

Laatste wedstrijd
Het was nog even spannend of dit voldoende was om bekroond te worden tot Nederlands Kampioen, maar dit bleek het geval. Het verschil tussen de nummer twee en één betrof slechts drie duizendste van de wattage.

De volgende en laatste wedstrijd van het seizoen is zaterdag 1 november in Muiden, waarin zowel De Grutte Bear en De Lytse Bear deel zullen nemen. Voor de dames van De Lytse Bear geldt deze wedstrijd mee voor het Nederlands Kampioenschap. De start is vanaf 10:30 uur.

Na de wedstrijd vindt naast de wedstrijduitslag ook de uitreiking plaats van het Nederlands Kampioenschap.
– bron: http://www.joustercourant.nl/

Pin It on Pinterest

Share This