Grutte Bear kampioen HT-Race 2017

door mei 29, 2017Nieuws, Roeivereniging de Stamgasten

Grutte Bear kampioen HT-Race 2017HARLINGEN – Afgelopen vrijdag vond in Harlingen de start plaats voor de 43e editie van de Harlingen-Terschellingrace.

Deze tocht van bijna 34 kilometer brengt de roeiers in gevecht met het onstuimige water van de Waddenzee en de nukken van het getij. De mannen van de Grutte Bear mogen zich voor de tweede keer op rij kampioenen van de Koninginnenrit noemen. De dames van de Lytse Bear werden beloond met plaats nummer 5.

De weersomstandigheden leken veel belovend, zon, geen wolkje aan de lucht en vlak water. Iets waar de roeiers zich ook op ingesteld hadden. Na de start uit de Willemshaven de Waddenzee op, werden de roeiers overvallen door een pittige golfslag en sterke windvlagen die windkracht 5 aantikten. Een badkuip effect ontstond, waar de ene kant van de sloep dichtbij het water zat en de andere kant in het luchtledige zat te roeien. De roeiers konden alleen maar hopen dat deze situatie tijdelijk zou zijn en zij na enkele kilometers op rustiger vaartwater zouden komen. De golven en windvlagen bleven maar komen en maakte het een van de pittigste races in jaren.

Na 3:09:55 uur wist de Grutte Bear de haven van West Terschelling te bereiken, de dames van de Lytse Bear hebben de race volbracht in 3:51:57 uur.

Sanne van Dijk

Bron: http://www.joustercourant.nl

Onderstaande foto’s kregen wij toegestuurd van Mario. Bedankt Mario!

Grutte Bear kampioen HT-Race 2017 Grutte Bear kampioen HT-Race 2017

Volg Café de Stam op Facebook

Foto's op Instagram van Café de Stam

Sorry:

- Instagram feed not found.

Pin It on Pinterest

Share This