Nieuws

Dubbelslag Jouster Roeiers op Urk

Tijdens van de Urkerdag op 3 juni is de elfde editie van de Vuurtorenrace gehouden. Een 15,8 kilometer lange race over het doorgaans ruige IJsselmeer, met de Harlingen-Terschellingrace nog vers in het geheugen een pittig vooruitzicht.

Lees meer

Grutte Bear kampioen HT-Race 2017

Op vrijdag 26 mei 2017 vond in Harlingen de start plaats voor de 43e editie van de Harlingen-Terschellingrace. De mannen van de Grutte Bear mogen zich voor de tweede keer op rij kampioenen van de Koninginnenrit noemen. De dames van de Lytse Bear werden beloond met plaats nummer 5.

Lees meer

Grutte Bear wint Roeirace Grou, Lytse Bear tweede

GROU – De 19e editie van de Sloeproeirace rondom Grou vond in het weekend van 29 en 30 april plaats. De 20 km lange roeirace voerde de roeiers door het prachtige natuurgebied de Alde Feanen. De race geld alvast als opwarmer voor de Harlingen-Terschelling Race die eind mei plaatsvindt.

Lees meer

Joure trots op dartende ‘jonkje’

Het is even stil in de overvolle kroeg zondagavond als Glen Durrant zijn laatste leg uitgooit en daarmee het Lake Side darttoernooi wint met 7-3 van de Jouster Danny Noppert. Maar dan neemt de camera Danny in beeld en gaan de handen op elkaar. Een lang applaus volgt.

Lees meer

Van kroeg naar Grand Slam of Darts

Het begon allemaal met de dinsdagavonddartcompetitie in Joure in 2009. Vrienden van Jouster Danny Noppert (25) kwamen een teamlid te kort en vroegen of hij mee wilde spelen. Dit jaar speelde Danny zijn eerste internationale dartwedstrijden.

Lees meer

Lytse Bear Nederlands Kampioen Sloeproeien 2016

In Muiden vond in het weekend van 5 en 6 november 2016 de slotwedstrijd plaats van het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien. Na deze wedstrijd werden ook de prijzen verdeeld in alle deelnemende klassen en natuurlijk de Nederlandse titel in het Algemeen Klassement.

Lees meer

Lytse Bear zegeviert op Zwarte water

Zaterdag, 10september 2016, vond op de wateren rondom Zwartsluis de 17e editie van de Zwarte Water roeirace plaats. Een 14 kilometer lange roeirace, die start in het centrum van Zwartsluis richting Genemuiden.

Lees meer

Beachvolleybal

Op 3 september 2016 werd het jaarlijkse beachvolleybal toernooi gehouden op het D.E. Plein in Joure. Hier een fotoverslag van dit sportieve evenement.

Lees meer

Joure Swingt!

Op 19 augustus 2016 vond voor de 1e keer het muziekevenement Joure Swingt plaats. Nog even nagenieten met een fotoverslag van optredens die ’s avonds plaatsvonden op het D.E. Plein in Joure

Lees meer

Footgolf Joure

Op 10 juli 2016 vond het Café de Stam Footgolf toernooi plaats in Park Heremastate te Joure. Hier een fotoverslag van de dag.

Lees meer

Jouster roeiers doen goede zaken op de Kagerplassen

JOURE – Afgelopen zaterdag vond de 10 e editie van de Kaagrace plaats in Warmond. Een route door het groene hart tussen Leiden en Amsterdam. Voor de vrouwen bedroeg deze race ruim 15 kilometer en voor de mannen 3 kilometer langer. Na de fantastische resultaten van...

Lees meer

Grutte Bear winnaar Harlingen-Terschellingrace

Grutte Bear is de winnaar van de Harlingen-Terschellingrace. De Lytse Bear debuteerde met vierde plaats.

Afgelopen vrijdag 6 mei vond de Koninginnerace van het sloeproeien plaats, de Harlingen-Terschellingrace.

Lees meer

Grutte Bear winnaar Zaanse Slag, Lytse Bear onfortuinlijk 6e

JOURE – In Zaandam vond zaterdag de 13e van de Slag om de Zaan plaats. Een 16,1 km lange route vanaf Zaandam, langs de Zaanse Schans richting Wormerveer en weer terug om te finishen in Zaandam. Pittige omstandigheden met een sterke stroming en windkracht 4/5 op het...

Lees meer

Lytse en Grutte Bear starten goed in Weesp

WEESP – Lytse en Grutte Bear waren goed op dreef tijdens de start van het NK sloeproeien, afgelopen zaterdag in Weesp. De dames van de Lytse Bear staan dit jaar onder leiding van stuurman Wiebe Rijpma. De ploeg startte als nummer 24 in een veld van 38 damessloepen. Ze...

Lees meer

The Posies naar Joure

JOURE – De Posies komen voor de tweede keer naar De Stam in Joure. De internationaal bekende band, treedt op in het café.

Lees meer

Lytse Bear sluit seizoen glansrijk af

JOURE/AMSTERDAM – Afgelopen zaterdag vond de Grachtenrace van Amsterdam plaats, de meest prestigieuze race van het Nederlands Kampioenschap waar 140 sloepen aan deelnemen. Voor de dames van de Lytse Bear was het erop of eronder in deze wedstrijd, de mogelijkheid om...

Lees meer

Grutte Bear vierde in Makkum

MAKKUM – Voor de heren van De Grutte Bear stond zaterdag 26 september 2015 de 13e Slag om Makkum op het programma. Een 15 km lange roeirace die dit jaar meetelde voor de heren in het Nederlands Kampioenschap. De Grutte Bear eindige als 4e in het algemeen klassement....

Lees meer

Lytse Bear derde op Veerse Meer

JOURE – Afgelopen zaterdag vond in Kortgene ‘de Veerse Meer sloepenrace’ plaats, een 16,3 km lange race over de omringende wateren. Een alles beslissende wedstrijd, waar de Lyste Bear de laatste kans had om een gooi naar de Nederlandse titel te doen.

Lees meer

Lytse Bear glansrijk naar eerste overwinning

De kop is eraf. Zaterdag vond in Weesp de eerste wedstrijd van het roeiseizoen 2015 plaats. De wedstrijd is 11,1 kilometer lang en start in de kom van Weesp richting het Ballastgat. De Lytse Bear boekte een uitstekende zege.

Lees meer

Grutte Bear Nederlands Kampioen na overwinning Grachtenrace

AMSTERDAM – Lytse Bear is zaterdag tweede geworden tijdens de Amsterdamse Grachtenrace. Ook voor Grutte Bear kon de dag niet meer stuk. De ploeg won de race en is daarmee gelijk Nederlands kampioen. De Amsterdamse Grachtenrace is een tocht van 25 kilometer lang en...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This