Grutte Bear winnaar Zaanslag 2017, Lytse Bear derde

door apr 18, 2017Nieuws, Roeivereniging de Stamgasten

Grutte Bear winnaar Zaanslag - Foto Anton Attema

ZAANDAM –  In Zaandam vond zaterdag de 14e editie van de Slag om de Zaan plaats. Een 16,7 km lange route vanaf Zaandam, langs de Zaanse Schans richting Wormerveer en weer terug om te finishen in Zaandam.

Pittige omstandigheden met sterke stroming en op plaatsen windkracht 4/5 maakten deze race een zware strijd voor de deelnemers. De Lytse Bear dit jaar aan de start met een nieuwe samenstelling en roeisters begon haar race om 11:14 uur. De heenweg richting Wormerveer hadden de dames het zwaar, met veel tegenwind en stroming, af en toe gevolgd door regen, was het lastig om een constant tempo aan te houden. Door de fanatieke aanmoedigingen van stuurman Wiebe, wist hij de dames hier doorheen te slepen.

Na het keerpunt, konden de dames doen waar zij goed in zijn. Lange, krachtige slagen, wind mee en snelheden tot maar liefst 10,1 km per uur werden hier behaalt. Na 1 uur en 56 minuten bereikte de Lytse Bear de finishlijn. De eerste krachtmeting zat erop en afwachten hoe zij ervoor staan in het fanatieke deelnemersveld.

De mannen van de Grutte Bear hebben dit seizoen ook enkele wisselingen meegemaakt in het team. Na een fanatiek en uitgebalanceerd trainingsschema stonden zij in Zaandam als een sterk blok aan de start. De race verliep naar behoren voor de mannen en zij staken met kop en schouders boven het wedstrijdveld uit. Met een gemiddelde snelheid van rond de 9,7 km per uur en in een tijd van 1 uur en 43 minuten finishte de Grutte Bear.

De mannen van de Grutte Bear werden de grote kampioen van de Zaanslag, de Lytse Bear mocht plaats nemen op de derde trede van het podium. Al met al een goed begin van het nieuwe roeiseizoen. De volgende NK-wedstrijd vindt plaats in Lemmer, het Iepen Frysk Kampioenskip op 13 mei aanstaande. Om wat extra wedstrijdritme op te doen én een goede oefenronde voor de HT, doen beide teams ook mee aan de Grouwster kampioenschappen op zaterdag 29 april aanstaande.

Geschreven door: Sanne van Dijk

Bron: Jouster Courant