CAFE DE STAM - Grutte Bear

LANGWEER – De Grutte Bear heeft zaterdag de Langweerder Sloepenrace gewonnen. Het Jouster damesteam in de Lytse Bear werd vierde.

De Langweerder Sloepenrace werd voor de vijfde maal georganiseerd. Een 15 kilometer lange race over de Langweerder Wielen via de Trambrug richting de Goingarijpster Poelen terug naar Langweer.

Een wedstrijd waar veel op het spel stond voor zowel de Grutte als de Lytse Bear. De Grutte Bear maakt nog kans op de Nederlandse titel en de Lytse Bear kan nog derde eindigen in het eindklassement.

De Lytse Bear startte als nummer zestien in een deelnemersveld van 46 sloepen. De dames hadden een uitstekende start en waren snel op een tempo van 9 kilometer per uur. Vlak voor de Trambrug moest de Lytse Bear een flinke versnelling inzetten om zo vier sloepen in een keer in te halen en niet in de knoei te komen bij de brug.

Tempo verhoging

Na de brug verhoogden de dames het tempo naar 10,5 kilometer per uur, een absolute topsnelheid. Langs Zeilboerderij Rufus richting de Goingarijpster Poelen. Een pittig stuk stond de dames te wachten richting de finish in Langweer. Harde wind en sterke stroming maakten het de dames lastig om een het hoge tempo te behouden en ze zakten sterk terug.

Uiteindelijk finishte de Lytse Bear in een tijd van 1 uur en 50 minuten wat resulteerde in een overwinning in de hoofdklasse en een vierde plaats in het algemeen klassement. Hoewel er geen podiumplaats in zat in het algemeen klassement bleven de dames de concurrent Gia Light voor en kunnen ze in de laatste wedstrijd brons binnen halen.

Grutte Bear

Om 12.35 uur begonnen de mannen van de Grutte Bear aan de 15 kilometer lange tocht. Na een daverende start konden de mannen snel op een top tempo komen met een snelheid van 10,3 kilometer per uur.

Langs Zeilboerderij Rufus richting de Goingarijpster Poelen verliep de race in een constant tempo, zelfs de lastige omstandigheden in de laatste drie kilometer kon de mannen niet van hun stuk brengen. Met een strakke sprint finishten de mannen in een eindtijd van 1 uur en 39 minuten. Met een verschil van maar 4 seconden werd de Grutte Bear de grote winnaar in Langweer. Zowel in de hoofdklasse als in het algemeen klassement mochten de mannen op de hoogste trede plaatsnemen.

Zaterdag komen de mannen en vrouwen in actie tijdens de Amsterdamse Grachtenrace. Een circa 25 kilometer lange tocht door de grachten van Amsterdam. De laatste NK wedstrijd voor de mannen van de Grutte Bear, belooft nog een spannende strijd te worden om de Nederlandse titel.